Ești Conectat
http://www.syrianews.cc/syria-news-shorts-last-days/ "7 July, Vladimir Putin and Donald J. Trump held a two-hour private meeting that had the neo-left and neo-neocons again picking up their little gang v. countergang badminton game: Neo-left claiming evidence of Trump being mesmerized by Putin, neo-neocons cheering the prowess of both Trump and Putin. The outcome was the announcement that the two had decided to impose a ceasefire on Syria. As this puts them both in a good diplomatic light (or a bad one, depending on the ‘team’), ignored by msm is the fact that Syria already had in place a cessation of hostilities (CoH) in Daraa, Quneitra, and Sweida.
8 July, Sputnik issued a cryptic report that Russia and Israel have reached a breakthrough on de-escalation zones in Syria. No details were offered.[...]Damascus, SANA – The Foreign and Expatriate Ministry affirmed that Syria categorically rejects the announcement by the Israeli occupation on holding elections of the so-called “local councils” on October 2018 in the villages of the occupied Syrian Golan, stressing that the Golan is an integral part of the Syrian territory and that it will return to the motherland sooner or later."
sergiu: http://thesaker.is/pope-francis-us-russia-alliance-dangerous/ "Pope Francis issued a stark warning against “dangerous” international alliances, including between the U.S. and Russia, on Saturday. The Pope said that he was afraid of “very dangerous alliances among [foreign] powers that have a distorted vision of the world: America and Russia, China and North Korea, [Russian President Vladimir] Putin and [Syrian President Bashar] Assad in the war in Syria.”
2017-07-20T16:00:27+03:00
"Ceea ce se întâmplă acum este o golănie fără margini a serviciilor care au ajuns să-şi tranşeze diferendele în public. A ieşi în drumul mare şi a trage cu muniţie de război în văzul mulţimii şi cu transmisiuni directe pe toate canalele, iată imaginea completă a alienării totale a ţării. Seamănă cu lumea lui Al Capone? Vă înşelaţi, e chiar mai rău!

Lupta care se dă nu este una a principiilor. Asta nu se mai întâmplă de mult(mă şi întreb dacă pe teritoriul ţării noastre s-o fi întâmplat vreodată). Nu! Este lupta slugilor care-au pus-o de o cruciadă pentru a-şi servi stăpânii.

Unii trag cu americanii, adică militează pentru transformarea noastră într-un avanpost militar, conectând direct resursele locale la interesele complexului militaro-industrial american, în timp ce ceilalţi trag sforile pentru înhămarea noastră la roaba europeană. Primii ne vor o naţiune belicoasă, secată în timp, dar numai bună de pus la vânzare pe un preţ piperat atunci când interesele geostrategice o vor cere, ceilalţi se gândesc doar să ne suporte până se epuizează puţinele resurse care ne-au mai rămas şi-apoi să să ne ofere ca trofeu şerbia perpetuă. Oricare dintre cele două alternative are ca finalitate lada de gunoi. Unii visează să obţină o sumă grasă(sau un schimb favorabil), ceilalţi caută să ne suporte până ne falimentează, urmând ca apoi să ne iobăgească şi să efectueze aici experimentele lor sociale gen Kalergi.

Nu vi se pare ciudat că în niciun plan nu apare numele România decât la capitolul victime? Nu vi se pare ciudat că vă blocaţi sentimental într-o tabără sau în alta în condiţiile în care ambele v-au rezervat nobilul rol de carne de tun? Treziţi-vă şi, cel puţin, priviţi realitatea în faţă. Sau continuaţi-vă somnul că oricum e prea târziu!"
Dan Diaconu
sergiu: https://gandeste.org/puncte-de-vedere/s-a-pornit-propaganda-retelei-progresisto-globaliste-impotriva-maririi-salariilor-romanilor/81838 " Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii susține că aproape un sfert din firmele pe care le reprezintă și-au redus sau chiar încetat activitățile începând din luna octombrie 2015, la câteva luni după ce inițiativele de creștere salarială au fost puse în aplicare. Unul din principalele motive este creșterea costurilor forței de muncă, urmat de deficitul de forță de muncă, birocrație, taxe mai mari și corupție. Un exemplu este producătorul britanic de textile Alison Hayes, care și-a închis fabrica din România în luna martie, unul dintre motive fiind creșterea costului cu mâna de lucru (n.red. O Minciună penibilă a celor de la MEDIAFAX : Alison Hayes și-a mutat producția în altă locație TOT din România) Potrivit clasamentului competitivității realizat de Forumul Mondial Economic, în 2016, România a pierdut nouă poziții în clasament, ajungând pe locul 62 din 138 de țări. (n.red. O Nouă Minciună penibilă a celor de la MEDIAFAX : la cât de exploatată este, România este în topul productivității muncii – dacă o calculezi ca procent de profit scos pe unitatea de capitalul investit) sursa dezinformării :Mediafax.ro"
2017-07-20T12:56:34+03:00
sergiu: http://www.argumentesifapte.ro/2014/06/18/rusofobia-ca-ignoranta-suficienta/ "politica Rusiei sau a Uniunii Sovietice a fost motivată fundamental de interese, nu de vreun sentiment de generozitate. Este relevant în acest sens cazul retrocedării nord-estului Transilvaniei, pe care Iosif Visarionovici Stalin a preferat să-l acorde României şi nu Ungariei fiindcă la Bucureşti funcţiona un guvern prosovietic. Nu e vorba aşadar să elogiem Rusia, ori să o inocentăm pentru ingerinţele sale constrângătoare. Vrem totuşi să restabilim adevărul istoric viciat de rusofobi, arătând că vecinătatea cu aceasta nu a implicat numai consecinţe negative. De altminteri, e vorba de riscurile inerente vecinătăţii cu oricare mare putere. Întrebaţi-i pe irlandezi, spre exemplu, cum au resimţit de-a lungul timpului proximitatea cu Anglia! În Irlanda nu a fost introdus comunismul, dar prezenţa engleză a însemnat ocupaţie militară, transformarea în colonie şi exploatarea economică până la înfometarea în masă a populaţiei. Aceste realităţi nu tulbură însă liniştea spiritelor preţioase ale antirusismului, care îngână mai departe litania expansionismului etern de la Petru cel Mare citire. În consecinţă nu reuşesc să evalueze corect nici prezentul. Nu pricep că a mai pomeni azi de ambiţia cureritoare a Rusiei în sud-estul Europei, este la fel de ridicol cu a susţine că Turcia ar avea un plan de refacere a Imperiului otoman în spaţiul Balcanilor. Nu observă că centrul de greutate al interesului rusesc s-a deplasat către zona Asia-Pacific"
2017-07-20T12:58:53+03:00
sergiu: http://ortodoxinfo.ro/2017/07/11/cosmarul-vaccinarii-cu-forta-soseste-si-franta-din-2018-noua-lege-prevede-11-vaccinuri-obligatorii/ "Trei vaccinuri pediatrice, pentru difterie, tetanus și poliomelită, sunt în acest moment obligatorii în Franța. Altele, incluzând cele pentru hepatită și tuse convulsivă, sunt doar recomandate. Anunțând noua politică, dl. Philippe a evocat numele lui Louis Pasteur, biologul francez cunoscut pentru descoperirile în domeniul cercetării patologice și dezvoltarea primelor vaccinuri pentru rabie și antrax în secolul XIX. A declarat că toate vaccinurile ce sunt recomandate de autoritățile sanitare – 11 în total – vor fi obligatorii. Schimbarea survine inițiativei similare din Italia, unde copiii nevaccinați nu se pot înscrie în școli publice. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că focarele de rujeolă se răspândesc în Europa în ciuda disponibilității unui vaccin eficient și sigur. Se crede că mișcările împotriva vaccinurilor au contribuit la ratele scăzute de vaccinare împotriva bolilor contagioase în anumite țări." traiasca Big Pharma, cea care nu are destul din macelarirea a mii de oameni.
2017-07-20T16:06:22+03:00
sergiu: http://ortodoxinfo.ro/2017/07/20/aceeasi-agenda-vaccinurile-sunt-obligatorii-si-bulgaria-copii-nevaccinati-sunt-refuzati-la-crese-si-gradinite/ "în Bulgaria se fac vaccinări obligatorii împotriva tuberculozei, hepatitei B, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, Hib, infecţiilor pneumococice. Cea de-a doua vaccinare pentru hepatita B este făcută în prima lună, iar cea de-a treia începând din luna a şasea.[...]Reimunizările obligatorii, 17 la număr, încep în cel de-al doilea an al copilului şi continuă până la vârsta de 12 ani. Refuzul imunizărilor obligatorii se sancţionează prin aplicarea de amenzi între 25 şi 100 de euro. Copiii care nu au făcut toate vaccinările obligatorii nu sunt primiţi la creşe şi grădiniţe, teoretic; practic, însă, amenzile nu se aplică, se încearcă convingerea părinţilor de către medicii de familie. Spre deosebire de situaţia de acum cinci-şase ani, când numai 2-3% dintre copii nu au fost vaccinaţi, acum acest procent, în pofida eforturilor, se apropie de 10."
2017-07-20T16:18:19+03:00
sergiu: http://ortodoxinfo.ro/2017/06/11/italienii-au-iesit-strada-pentru-protesta-impotriva-legii-vaccinarii-obligatorii/ "Francesca Alesse, care a lucrat cu echipa de film VAXXED. pentru a prezenta filmul anul trecut în Italia, scrie: Într-un mod fără precedent, decretul-lege propus de ministrul sănătății a fost semnat de președintele de ședință italian Sergio Mattarella. Numai patru vaccinuri au fost obligatorii în Italia, iar acum numărul acestora a crescut la 12. Niciun alt decret-lege nu a fost avansat atât de repede în sistemul legislativ italian, motivele acestei grabe sunt incomprehensibile, având în vedere că Istituto Superiore di Sanità (versiunea locală a CDC) a declarat contrar celor afirmate în decretul însuși, că nu există nicio urgență obiectivă. Nu există epidemii, numărul cazurilor de rujeolă sau meningită în anul curent a fost substanțial mai mic decât în ​​anul precedent. Mii de părinți au protestat împotriva noii legi pe 3 junie, au avut loc proteste și marșuri în 21 de orașe italiene, răspândite în întreaga națiune. Un protest național este programat pentru această duminică, 11 iunie.[...]<< guvernul nostru a anunțat … o lege care să introducă 12 vaccinuri obligatorii. Legea…. A fost anunțată de Ministerul Sănătății ca fiind următoarea: 12 vaccinuri obligatorii necesare pentru a avea acces la sistemul preșcolar (vârsta 0-6 ani): fără vaccinare, nu se vor înscrie, fără excepții; Pentru școala obligatorie (vârsta de 0-16 ani), dacă copiii nu au fost vaccinați, părinții ar trebui să plătească o penalizare între 500 și 7,500 de euro pe an, dacă nu vă puteți permite, veți face referire la Curtea Juvenilă, care ar putea suspenda drepturile dvs. părintești pentru a vă obliga să vă vaccinați copiii. Un protest național este prevăzut la Roma pe 11 iunie. Aceasta va începe din următorul an școlar (septembrie 2017); S-a calculat că mai mult de 800.000 de copii urmează să primească o vaccinare masivă într-un timp foarte scurt.>>-Elisabetta Bressan"
2017-07-20T16:29:40+03:00
sergiu: http://ortodoxinfo.ro/2017/07/09/india-tot-mai-aproape-de-pecetluire-ar-fi-prima-tara-din-lume-care-renunta-definitiv-la-cash-dupa-ce-experimentat-cu-succes-colectarea-de-date-biometrice/ "Procedura iniţiată de Narendra Modi, prin care a interzis 85% din bancnotele aflate în circulaţie, a permis recapitalizarea bancilor din India. Peste 80 de miliarde de dolari au intrat în sistemul bancar de când a început deprecierea, ceea ce a fost pe placul investitorilor. De la începutul anului 2017,profiturile Nifty Bank Index care reprezintă cele mai mari 12 bănci din India, au crescut cu mai mult 30 %."
2017-07-20T16:32:38+03:00
http://www.alternativaromaniei.com/index.php/stiriactualitati/2342-2017-07-12-00-09-13 "Ceea ce este interesant şi foarte mulţi nu ştiu, este faptul că în acea zona, americanii pregătesc şi echipeaza o nouă grupare teroristă care să acţioneze în Siria şi o vom vedea cît de curînd în analizele militare ale zonei, care se numeşte Maghawir al Thawra, si care va fi extrem de activa după ce ISIS va sucomba, tot la dorinţa americană, pentru a arată victoria repurtată de ei şi a cîştigă capital internaţional, dar realitatea este alta, cu totul alta şi veţi vedea foarte curînd acest eşafodaj.
Această nouă grupare teroristă Maghawir al Thawra, este déjà echipată cu pick up truck-uri Toyota cu tot harnaşamentul de lupta pe ele, cu mitraliere şi aruncătoare de grenade şi cam tot ce trebuie pentru atacuri blitz împotriva trupelor guvernamentale siriene. La fel, această grupare deţine şi vehicule americane de lupta tip Hammer, echipate şi ele.
În foarte scurt timp, americanii vor avea posibilitatea prin intermediul acestei grupări, să atace şi să cucerească în totalitate, oraşul sirian Deir Ezzor... Cu siguranţă, americanii vor numii şi acest grup că fiind unul moderat şi compunîndu-se din soldaţi care au dezertat din armata siriană. Aceste scenarii fanteziste ale americanilor sînt la tot pasul în Siria.
Cel mai important rol pe care americanii îl văd prin activarea acestei noi grupări teroriste în zona, este blocarea accesului trupelor iraniene, chineze şi ruse către estul Mediteranei, venite de la estul, nordul şi sud estul graniţei siriene."
http://ioncoja.ro/curaj-domnule-doctor-burnei-doctorii-romani-nu-sunt-dumnezei-dar-nici-criminali/ "Text publicat în decembrie 2016, îl publicăm din nou, cazul doctorului Gheorghe Burnei revine în actualitate. Una din problemele pe care le ridică acest caz este probleme ONG-urilor mafiote, care compromit ideea de societate civilă."
http://ioncoja.ro/alah-alah-turcii-ragnesc-sarind-pe-noi-o-mie/
"În cartierul londonez Tower Hamlets (numit și Republica Islamică Tower Hamlets), predicatorii musulmani, porecliți și Talibanii din Tower Hamlets, amenință regulat cu moartea femeile care nu poartă vălul islamic.
Străzile învecinate sunt împânzite cu afișe care te avertizează: «Intrați într-o zonă controlată de SHARIA; aici se aplică legea islamică!».
Toate reclamele publicitare care sunt considerate ofensatoare pentru musulmani sunt vandalizate sistematic sau acoperite cu spray negru.

În Luton, în cartierul Bury Park, musulmanii sunt acuzați de a pune în practică o adevărată «epurare etnică», hărțuindu-i pe ne-musulmani, până când aceștia cedează și se mută în altă parte.[...]
În Franța, sectoare mari din cartierele musulmane sunt considerate ca «Zone Interzise» de poliția franceză. Recent au fost delimitate 751 de «Zones urbaines sensibles», sau ZUS, cum mai sunt numite printr-un eufemism. O listă completă a acestor ZUS se gasește pe un site oficial al guvernului francez, cu hărți din satelit și o demarcare precisă străzilor. Se estimează că cinci milioane de musulmani trăiesc în aceste „zone urbane sensibile”, zone în care statul francez nu-și mai exercită controlul! Imigranții musulmani au preluat controlul unor părți din Franța. La Paris și în alte orașe franceze cu o numeroasă populație musulmană, ca Lyon, Marseille și Toulouse, mii și mii de musulmani închid străzile (oprind astfel activitățile comerciale și traficul pietonal și auto) pentru a-și ține rugăciunea de vineri.
Anumite moschei își folosesc stațiile de amplificare pentru a-și difuza predicile și rugăciunile. Acest spectacol săptămânal, numit și «ocupația fără tancuri și soldați», provoacă derută și mânie în rândul populației. În ciuda nenumaratelor plângeri, autoritățile locale refuză să intervină deoarece se tem să nu provoace revolte ale musulmanilor.

Bruxelles, capitala Belgiei, este deja în proporție de 20%, musulmană.
Multe cartiere locuite de musulmani au devenit zone interzise polițiștilor, aceștia fiind frecvent atacați atunci când pătrund în ele. În districtul Kuregem din Bruxelles, care seamănă adesea cu o zonă de război urban, poliția patrulează cartierul în doua tanchete blindate: una pentru transportul echipei de polițiști și cea de-a doua, pentru escorta celei dintâi. În alt cartier bruxellez, Molenbek, polițiștii au primit ordin de a nu bea cafea sau a mânca sandwich-uri în public în timpul Ramadanului.

Germania, Bernhardt Witthaut, comisar de poliție, a declarat la 1 august ziarului Der Westen că imigranții musulmani sunt în curs să impună zone interzise în numeroase orașe germane, cu o viteză alarmantă. Ziaristul l-a intrebat pe B.
Witthaut: «Există zone urbane, de exemplu în Ruhr, unde cartiere întregi sunt zone interzise, iar poliția nu mai poate asigura securitatea?»
Domnul Witthaut a răspuns: «Toți comisarii de poliție și ministrul de interne vor nega această realitate, dar este evident că noi știm foarte bine unde ne putem deplasa cu o simplă mașină de poliție și unde este nevoie de un transportor blindat de trupe. Adevărul este că, colegii noștri nu se mai pot deplasa în echipe de doi, fără a deveni, ei înșiși, victimile unei crime. Și ceea ce este mai grav: în aceste zone, autorii crimelor nu sunt nici măcar inculpați! Sînt lăsați „de capul lor”. Ar trebui, cu adevărat un caz foarte grav, pentru ca noi, polițiștii, să fim auziți. Puterea Statului este total absentă de pe această scenă!».
În Olanda, un tribunal olandez a cerut guvernului să publice o listă incorectă politic, a celor 40 de zone interzise din țară. Cele mai problematice cinci cartiere musulmane sunt la Amsterdam, Rotterdam și Utrecht. Cartierul Kolenkit din Amsterdam este problema numărul unu al țării. În sfârșit, trei districte periculoase sunt Pendrecht, Het Oude Noorden și Bloemhof în Rotterdam.
Cartierul Ondiep din Utrecht ocupă poziția a cincea, urmat de Rivierenwijk (Deventer), Spangen (Rotterdam), Oude Westen (Rotterdam), Heechterp/Schieringen (Leeuwarden) și Noord-Oost (Maastricht).

În Suedia, care are cea mai generoasă lege a imigrării din Europa, largi teritorii în sudul orașului Malmo, care are mai mult de 25% musulmani, sunt zone interzise ne-musulmanilor. Pompierii și ambulanțele refuză să intre în cartiere musulmane ca Rosengard, fără o escortă puternică a poliției. Șomajul în rândul bărbaților în Rosengard depășește 80%!
Când pompierii au încercat să stingă un incendiu declanșat la moscheea principală din Malmo, au fost atacați cu pietre.
În orașul suedez Goteborg, tinerii musulmani au atacat cu cocktailuri Molotov mașinile poliției. În cartierul Angered, peste 15 mașini ale poliției au fost distruse, tinerii musulmani folosind lasere pentru a-i orbi pe polițiști. În cartierul Backa din Goteborg tinerii au atacat cu pietre mașinile poliției, poliția având dificultăți în a stopa atacurile declanșate contra ambulanțelor și pompierilor în diferite cartiere ale orașului. Potrivit imamului Adly Abu Hajar din Malmo:
«Suedia este cel mai bun stat islamic din lume».”
sergiu: http://ioncoja.ro/criza-era-mare-dar-indusa-artificial-depozitele-ministerului-comertului-interior-si-cele-ale-rezervelor-de-stat-erau-arhipline-iar-magazinele-erau-goale-golute-si-romanii-nu-aveau-ce-manca/ "Ați pomenit de bombardarea Iugoslaviei. De ce credeți că a vrut Occidentul să distrugă această țară? Corvin Lupu: Occidentul, aflat în criză cronică de supraproducție, făurise proiectul de acaparare a estului Europei și de transformare a lui într-o piață mare de desfacere a produselor, pe care să o controleze puterile occidentale. Pentru aceasta trebuiau distruse economiile naționale ale statelor din această jumătate estică de continent. Acest proiect se putea implementa cel mai ușor și repede prin supunerea acestor țări cu regim socialist de stat, prin aducerea lor în starea de periferie internă a U.E. și a N.A.T.O. Cu alte cuvinte, să „le aducă la lanț”. Or, Iugoslavia ducea o politică de independență și nu accepta „aducerea la lanțul” organismelor supranaționale. Occidentul invitase Iugoslavia, cu mulți ani în urmă, să facă parte din U.E. și din N.A.T.O., dar Belgradul a refuzat, la fel cum procedase și în cazul solicitărilor Tratatului de la Varșovia și a C.A.E.R.-ului. Iugoslavia a dus politica ei tradițională de independență. Ea nu voia să-și predea economia pe mâna corporațiilor internaționale care să i-o lichideze, cum s-a întâmplat în România, și a rezistat cât a putut. Nici după repetatele dezmembrări, Serbia nu a dorit să adere la U.E. Nici astăzi nu vrea. Ca să scape de presiunea „rechinilor” occidentali, a mimat jocul de-a aderarea, care are susținătorii ei, dar Serbia profundă vrea să fie liberă. Iugoslavia s-a bazat exagerat de mult pe faptul că fusese aliata S.U.A., a Marii Britanii și a U.R.S.S., în timpul celei de a doua conflagrații mondiale, s-a încrezut în tratatul solid pe care îl avea cu Kremlinul, datând de un secol și jumătate, tratat care a suferit diverse actualizări, și s-a mai bazat pe faptul că Occidentul va respecta Actul Final al Conferinței O.S.C.E. de la Helsinki, semnat în august 1975 de 32 de state europene, la care s-au alăturat S.U.A. și Canada, prin care semnatarii s-au angajat să respecte independența și suveranitatea tuturor statelor, neamestecul în treburile interne ale altor state și status-quo-ul teritorial, în conformitate cu prevederile Tratatului de Pace de la Paris (1947). Or, Occidentul a încălcat grav și cu o brutalitate primitivă dreptul internațional pe care a jurat să îl respecte, iar Rusia, condusă de bețivul Boris Elțân, nu și-a respectat angajamentele față de această țară. În seara de 23 martie 1999, în jurul orei 19.00, televiziunea de la Moscova a relatat despre întâlnirea dintre președintele Boris Elțân și președintele F.M.I., Michel Camdessus, acesta din urmă anunțând că F.M.I. oferă Rusiei un împrumut nerambursabil în valoare de 17,5 miliarde de dolari. În aceeași seară, la ora 21.00, avioanele N.A.T.O. bombardau Iugoslavia! Acesta a fost prețul cu care Elțân i-a vândut pe iugoslavi…[...]Marius Albin Marinescu: Dorința de libertate și de independență națională s-a pedepsit crunt… Corvin Lupu: Da, așa este. Dar s-a mai pedepsit încă ceva. S-au pedepsit performanțele excepționale economico-financiare, sociale, culturale, educative, sportive și din alte domenii ale țării, din perioada ei comunistă, când țara avea indicatorii economico-sociali binișor peste media Uniunii Europene. Iugoslavia adoptase de mulți ani doctrina O țară, două sisteme, cea care, mai târziu, avea să conducă la performanțele social-economice excepționale ale Chinei comunisto-capitaliste. Cu alte cuvinte, s-a distrus o țară comunistă, realmente ca o floare, pentru că dăuna grav propagandei occidentale, care susținea că în comunism nu se poate performa."
2017-07-13T19:20:35+03:00
sergiu: Când analizăm un război, o lovitură de stat, nu cercetăm doar cine a tras cu pușca. Sunt lucruri mult mai importante. Oamenii cei mai importanți nu sunt cei care au tras în stradă. Desigur, pentru omul de rând, neavizat, morții sunt cel mai important lucru. În evenimente au murit mai puțin de jumătate din oamenii care au murit în accidente de circulație pe parcursul unui an. Pentru ansamblul evenimentelor, sunt mult mai importante urmările evenimentelor, ce se întâmplă cu națiunea, cu baza materială a societății, cu bogățiile naturale, cu dezvoltarea științifică și tehnologică, cu problemele de securitate națională în diverse domenii, cu viața și viitorul milioanelor de români care nu au murit etc. Nu putem restrânge judecata istoriei României la cei 1.600 de morți, din care aprox. 500 au fost militari, unii dintre aceștia, efectiv împușcându-se între ei. Marius Albin Marinescu: Este destul de greu să spui familiilor că morții lor nu sunt cei mai importanți… Corvin Lupu: Aveți dreptate. Pentru familiile morților acele decese sunt cele mai importante. Sunt tragedii care marchează, de regulă, două, chiar trei generații ale respectivei familii. Dar istoria are totuși criterii pe care le apreciază ca fiind mai importante decât morțile individuale. Marius Albin Marinescu: Totuși, aceștia sunt eroi ai luptei pentru libertăți individuale. Ei erau convinși că fac bine, nu credeau că se va ajunge unde s-a ajuns. Unii chiar erau dispuși să se sacrifice. Corvin Lupu: Eu nu vreau să îi minimalizez pe cei care au avut curajul să iasă în stradă înainte de 22 decembrie, care au ieșit de bună credință, neștiind că se raliază unei mișcări declanșate intenționat de anumite forțe, pentru a se putea desfășura anumite operațiuni care să conducă la lovitura de stat. Mulți dintre ei erau convinși că fac bine ceea ce fac. Fiecare are părerile lui. Mulți erau convinși că cel mai mare rău în societate este să nu se găsească la magazin alimente, carburant la benzinării, hârtie igienică etc. Foarte puțini să gândeau că poate fi și mai rău, iar răul să devină unul atât de profund încât să pună în pericol viitorul națiunii, existența românilor ca majoritari în țara lor și chiar existența națiunii române în formula etnică în care s-a constituit.
2017-07-13T19:35:34+03:00
sergiu: Corvin Lupu: Am văzut și eu câteva emisiuni de acest fel. Cele văzute de mine au fost foarte slabe. Producătorii au adus laolaltă în emisiune securiști, revoluționari cu acte, politicieni, foști consilieri prezidențiali și propagandiști ai regimului euro-atlantic. I-au adunat pe toți „cu lopata” și fiecare a prezentat lucrurile din perspectivă proprie, politizând la maximum și contrazicându-se. Securiștii vor continua să ascundă mizeriile pe care le-au făcut în cursul marii trădări din acele evenimente, magistrații militari vinovați că nu au rezolvat dosarele și au ascuns adevărurile vor încerca să le îngroape în continuare, cadrele din armată vor continua să-i acuze pe securiști și pe milițieni, aceștia din urmă vor continua să-i acuze pe M.Ap.N.-iști, iar „revoluționarii” vor continua să o țină pe a lor, păstrându-și indemnizațiile și toate celelalte drepturi. Or, avem de a face cu un eveniment istoric, cu un pronunțat caracter militar și cu puternice implicații juridice. Iliescu nu avea încredere în Securitate. Acuzele grave de terorism și crime proferate împotriva Securității, făcute în contextul stării de necesitate pe întregul cuprins al țării, comunicată în numele lui Nicolae Ceaușescu, care nu mai avea, de fapt, puterea, care a fost prelungită până în luna februarie 1990, i-a îngrozit pe securiști și i-a paralizat. Oricare dintre ei se putea aștepta să fie acuzat de terorism și împușcat. În 26 decembrie 1989, „românul” Ion Iliescu a constituit o nouă structură de pază a președintelui și a demnitarilor și l-a numit în fruntea ei pe „românul” Naghi. Punctele cheie le-au preluat minoritarii. Securitatea era paralizată. În primele luni după instalarea noii puteri, cadrele de securitate veneau la serviciu, nu făceau nimic în teren, făceau consemnări la birou, se informau din presă și de la cunoștințe și încasau salariile. În acest timp, instituțiile administrative și economice importante ale țării, societatea românească în ansamblul ei, erau acaparate de oamenii serviciilor secrete străine.
2017-07-13T19:40:40+03:00
sergiu: Corvin Lupu:În momentul în care au trebuit să dea declarații despre ororile comise în România în primele zile de după 22 decembrie, unii dintre făptuitori au acreditat ideea că între 22 și 27 decembrie ar fi fost „vid de putere”, deci, nu răspunde nimeni. Or, nu a fost niciun moment vid de putere. Din clipa în care Ceaușeștilor li s-au întrerupt legăturile telefonice, li s-a blocat accesul în buncărul prezidențial, lui Ceaușescu i s-a tăiat sonorul de la stația prin care a dorit să se adreseze poporului de la balconul etajului I al sediului C.C. al P.C.R. și din clipa în care ofițerii Direcției a V-a i-au înconjurat cu opt luptători și i-au băgat în lift pentru a-i scoate pe acoperiș și a-i duce cu elicopterul, din acel moment toată puterea a fost gestionată de Armată și de Ministerul de Interne, prin generalii Stănculescu, Ștefan Gușe și Iulian Vlad. Degeaba au apăsat Ceaușeștii pe butoane să oprească liftul și s-au blocat între etaje… Era „liftul istoriei”! Puciștii erau deciși să-l scoată cu forța din sediul puterii și să-l ducă la moarte. Din acel moment, Stănculescu cu Armata și Vlad cu Securitatea au neutralizat comandanții loiali lui Ceaușescu, i-au omorât, iar la începutul după-amiezii, la sediul M.Ap.N., în prezența reprezentanților tuturor instituțiilor de forță din România, Ion Iliescu a fost investit cu șefia statului, iar generalul Militaru cu șefia Armatei. În sediul M.Ap.N. se aflau generalii sovietici Mihailov și Bociaev, cei care au inspirat principalele decizii ale acelei zile memorabile. [...]n ciuda relației cu sovieticii și a rolului foarte mare pe care l-a jucat în evenimentele din decembrie 1989, dosarul de securitate al lui Stănculescu menționa relațiile sale foarte strânse cu unul dintre rezidenții de la București ai serviciului britanic de spionaj MI 6, reprezentantul firmei Rolls Royce, cetățeanul britanic de etnie română George Pop, cu care generalul avea întâlniri neraportate, ceea ce contravenea regulamentului. Agentura sovietică de la București l-a considerat mereu pe Stănculescu ca fiind agent britanic, de aceea au căutat să-l scoată din Armată și să-l numească la Ministerul Economiei. Pe această linie, mai este ceva important de semnalat, anume doborârea pe 28 decembrie 1989 a unei aeronave AN-24, avându-l la bord pe spionul britanic Ian Henry care acționa sub acoperirea de jurnalist. Pe 28 decembrie 1989, echipajul aeronavei AN-24 a companiei TAROM compus din Chifor Ioan (38 ani), pilot-comandant, Valter Jurcovan (31 de ani), copilot, Moldoveanu Mihai (35 ani), instructor de zbor, Marghidan Elena (35 ani), însoţitoare de bord, Bănică Petre (41 ani), însoţitor de bord şi Cristea Gelu (33 ani), mecanic de bord, a decolat de la aeroportul Internațional Bucureşti-Otopeni, cu destinaţia Belgrad. Prin ordin al noii conduceri a țării, spațiul aerian al României era închis. Niciun aparat nu avea voie să se ridice de la sol. Antiaeriana avea ordin să doboare orice aparat detectat de radare. Cursa a fost solicitată de generalul Stănculescu, sub pretextul nevoii aducerii de sânge din Iugoslavia, invocându-se în mod neadevărat că „dictatorii-criminali” au făcut un mare număr de victime și spitalele din România nu mai aveau sânge pentru operații și transfuzii. În avion se mai afla şi agentul britanic Ian Henry Perry (24 de ani), sub acoperire de fotoreporter la ziarul britanic Sunday Times. De la Belgrad, Perry urma să schimbe avionul, cu unul pentru Londra. Se bănuieşte că britanicul avea asupra sa câteva casete video filmate de el în timpul evenimentelor, alte casete video realizate în Bucureşti de mai mulţi corespondenţi străini și înscrisuri.La scurt timp după decolare, deşi zborul era ordonat de generalul Stănculescu, iar avionul se afla pe calea aeriană indicată în planul de zbor, avionul TAROM a fost doborât de o rachetă AA, la 50 km de București. Epava avionului a fost găsită în pădurea Mălinoasa, în apropierea comunei Vişina din județul Dâmboviţa, la 12 km nord-vest de divizionul 182 Rachete AA – Boteni. M.Ap.N. și Parchetul Militar au refuzat orice fel de anchetă, în ciuda solicitărilor repetate ale familiilor celor decedați, încălcându-și obligațiile stabilite prin legile în vigoare. Câteva mențiuni sunt importante. Din după-amiaza de 22 decembrie 1989, generalul Nicolae Militaru era ministrul Apărării. El ar fi fost cel împuternicit să dea ordinul de zbor și de atenționare a forțelor AA ale Aviației Militare. Generalul Stănculescu ocupase funcția de șef al Direcției de Înzestrare a Armatei, iar ulterior de ministru al Economiei. Este cert că Militaru nu a susținut în evenimente serviciile britanice, el fiind racordat la cele sovietice. Stănculescu, în schimb, după cum am relatat anterior, fusese în atenția contraspionajului românesc pentru legături neraportate cu serviciile secrete britanice."
2017-07-13T20:08:18+03:00
http://ioncoja.ro/augustin-buzura-si-protipendada-post-decembrista/ "În 2008, Augustin Buzura s-a numărat printre invitații la o petrecere de-a dreptul faraonică, în cinstea celei de a 50-a aniversări a lui Mircea Geoană, pe atunci lider al partidului.

Reputatul scriitor a fost atît de șocat de cele văzute – deși trăise pe viu epoca mega-spectacolelor omagiale ceaușiste – încît, întors acasă, a purces la așternerea pe hîrtie a celor văzute acolo. Neo-ciocoii pesediști reușiseră să-i surclaseze pe cei vechi, comuniști. În anul următor, lansa romanul ”Raport asupra singurătății”, în care lui Mircea Geoană, devenit personajul fictiv Matei Goarnă, îi erau dedicate cîteva zeci de pagini.[...]“Ghika-Şorecani (un intelectual prezent la recepţie n.n.), extrem de atent, îi privea cum îl sărutau pe Goarnă sau cum îşi căutau locurile şi, văzând că îi urmăresc privirea, şoptea în dreptul fiecăruia: “Mossad, FSB, CIA, DST, al ungurilor, al nemţilor, ăsta e al oricui, ăsta e acoperit, ăsta e un biet ţucălar al democrat-progresiştilor…” Aş fi vrut să îl întreb dacă există vreunul şi de al nostru, dar acest al nostru nu mai avea demult vreo urmă de acoperire. Al ţării? Dar cui, dintre cei de faţă, îi păsa cu adevărat de ţară? Mai ales că nu au rămas prea multe lucruri de furat din ea”.[...]În final, personajul lui Buzura îşi abandonează fiul şi logodnica şi părăseşte petrecerea, remarcând, cu ironie amară: “Un nou Mântuitor al neamului. Aşa ne trebuie. Voi rămâneţi, sunteţi tineri, le-am zis, hotărât să plec. Am mai trait asemenea momente…Voi profita de această împrejurare pentru a mă fofila încet, spre ieşire. Nu mă va observa nimeni, căci nu mai am decît trecut. Eu aparţin altei lumi. Dar nu ştiu cărei lumi…Şi, încă nu mi-am răspuns la o întrebare străveche. Ce fel de oameni suntem dacă am ajuns să suportăm, de atâta vreme, toate aiurelile unor impostori?”
sergiu: http://ioncoja.ro/inainte-sa-mor-vreau-ca-toata-lumea-sa-stie-ca-elie-wiesel-este-un-impostor/ "Grüner Miklos susţine că la Auschwitz nu a existat nici un deţinut cu numele de Elie Wiesel. „În 1955, bunul meu prieten Lazar Wiesel a publicat cartea -Lumea tace-, la Paris, sub numele de Eliezer Wiesel. În 1958, cartea a fost rescrisă în franceză şi engleză sub denumirea de The Night (La Nuit- Noaptea) de Francois Mauriac. Cartea iniţială avea 250 de pagini, acum avea doar 115 şi era semnată de Elie Wiesel. Această carte a devenit un bestseller cu peste 10 milioane de exemplare vândute, Wiesel primind şi Premiul Nobel în 1986, plus alte distincţii, în timp ce s-a pierdut orice urmă a prietenului meu Lazar”, spune Grüner. Acesta s-a deplasat în America, la Oficiul pentru Evidenţa Populaţiei, dar nu a găsit nici un act care să ateste existenţa pe teritoriul american a unei persoane cu numele de Lazar Wiesel sau Elie Wiesel. Grüner l-a denunţat pe Wiesel şi la FBI. Aceştia i-au cerut un răgaz de 14 zile înainte de a-i oferi un răspuns, însă au trecut anii fără un semn de la autorităţile americane. „Primesc constant telefoane de ameninţare că voi fi împuşcat dacă mai continui investigaţiile, dar eu am trecut deja prin moarte, nu mă mai sperie nimic. Înainte să mor vreau ca toată lumea să ştie că Elie Wiesel este un impostor. Lazar Wiesel, A-7712, cu care am fost la Auschwitz, care apare în fotografie, s-a născut la data de 4 septembrie 1913, în timp ce pe certificatul de naştere a lui Elie Wiesel, scrie 30 septembrie 1928”, a spus Grüner, autorul cărţii „Povestea unui premiu Nobel furat cu identitate falsă”
2017-07-13T16:12:34+03:00
sergiu: „Mândria de a fi slugă” Augustin Buzura: "Oare mai avem o ţară a noastră? Nu cumva suntem chiriaşii unui mall în faţa căruia se joacă demult o piesă tâmpită prin care ni se administrează subliminal altă istorie, alte valori şi credinţe încât am ajuns să nu mai ştim cine suntem. Oamenii s-au resemnat atât de mult cu falsurile şi abuzurile de orice fel, încât a spune adevărul, a arăta cu degetul hoţia, impostura şi mârlănia au devenit acte de curaj. Iar a avea curaj este un pericol pentru o putere ai cărei piloni de susţinere au devenit frica, delaţiunea şi ignoranţa.[...]Fără îndoială, există şi explicaţii logice ale cedării şi laşităţii generale în faţa ţuţărilor dictatorilor băştinaşi. Pe vremea Răposatului, orice ordin tâmpit, orice absurditate se justifica arătând cu degetul în sus: „Ãla“ şi „Aia“. Acum se bate cu degetul pe umăr, iar cei mai îndrăzneţi, „cunoscătorii“ „ştiu“ că voturile se numără în altă parte, că membrii unui obscur sinod diplomatic dau firmanele, iar haraciul este, de mai bine de un sfert de veac, ţara. Această ţară foarte bogată odinioară, care a rămas fără industrie, fără agricultură, fără bogăţiile subsolului şi fără forţa de muncă. Un mall cât hotarele ei, dar cu mulţi săraci, mai ales cu duhul, şi cu cele mai performante lichele care se mândresc cu statutul lor de supuşi umili şi credincioşi celor mai puternici decât ei şi al căror dispreţ nu-i supără, dimpotrivă. Pentru mulţi acesta este şi o ciudată sursă de energie şi încredere. Ei au certitudinea că există atâta timp cât simt acest sentiment. Să dispreţuiască, dar atunci să mă dispreţuiască pe mine! Felul în care am pierdut toate cele mai înainte pomenite ar ocupa un loc de seamă în orice istorie a lichelismului naţional, dar şi a prostiei. Asediul brutal, imediat după ultimul război, dar şi după Revoluţie asupra valorilor naţionale şi a tradiţiilor ar ocupa un loc de cinste chiar şi într-o Istorie universală a prostiei.[...]Tot într-un anumit tip de slăbiciune trebuie remarcată şi pulsiunea sadică, adică plăcerea de a provoca celuilalt sau celorlalţi durere. Cei interesaţi de viaţa politică înţeleg foarte bine această nevoie atât de manifestă. Învingătorul nu se mulţumeşte să aibă totul, ci are nevoie şi de suferinţa celor învinşi. La Beciul Domnesc stau nu numai hoţi şi învârtiţi, ci şi adversari, unii nevinovaţi. Alţii, terorizaţi de aceeaşi sete de sânge, îşi aşteaptă rândul la exterminare politică. Ţine aceasta de componenta sadică a învingătorului, despre care vorbeam, sau de un calcul rece, economic? Mai există vreun român bogat care să conteze în vreun top cât de cât serios? Dacă eşti bun pentru ţară, şi nu pentru dirijorii din umbră, există procurori pentru orice evadare din rând şi câte o cucoană care să te anunţe că eşti nelegitim. Dar la fel de trist, cel puţin la fel de trist, existã şi o mulţime care nu ţine seama de ceea ce a primit, ce distanţe şi pierderi s-au recuperat, ci de ceea ce n-a primit încă. Motiv să se simtă mai confortabil în… corul robilor."http://ioncoja.ro/testamentul-politic-al-lui-augustin-buzura-atac-la-dna-si-la-codruta/
2017-07-13T16:36:31+03:00
sergiu: http://ioncoja.ro/nicolae-vacaroiu-prim-ministru-si-investitorii-straini/ "A doua amintire: aceiași musafiri/inspectori/controlori sosiți de la Înlta Poartă să constate că lucrurile nu merg bine în România, reforma nu-și arată chipul promis etc. „Stați foarte prost la capitolul colectarea impozitelor! Sunt prea puțini plătitori de impozite! Unde-s marile corporații, marile firme?!” Încurajat, premierul român se grăbi să răspundă: „Închipuiți-vă că cei mai răi platnici de impozite și taxe sunt marile firme, PepsiCola, Mac Donalds, Coca…” Și Nea Nicu Văcăroiu rămase cu fraza neterminată. Inspectorul FMI trânti pumnul în masă și rosti cu glas mare fraza magică: „Lăsați voi firmele astea, că ele au plătit destul înainte de 1990 pentru ca dumneavoastră să fiți azi șeful guvernuui!…” …Sunt, iată, mai bine de 20 de ani de când, pătruns de vorbele scăpate la mânie de înaltul funcționar al finanței mondiale, eu glosez pe marginea acelor vorbe obraznice și adevărate deopotrivă… Vai de revoluția noastră! Că numai revoluție n-a fost! Orice altceva, dar numai revoluția noastră nu!"
2017-07-13T18:15:18+03:00
http://www.activenews.ro/stiri-social/Primarul-Baluta-i-a-implorat-pe-consilieri-sa-schimbe-denumirea-Liceului-%E2%80%9EMircea-Vulcanescu-.-%E2%80%9EVa-rog-din-suflet-sa-fiti-de-acord.-%C8%8An-aceasta-lume-nebuna-e-important-sa-incercam-sa-ne-pozitionam-in-sensul-respectarii-credintei-si-altor-popoare-144644 transcrierea organigramei in care s-a cerut redenumirea liceuluii Mircea Vulcanescu

"Sigur, Guvernul lui Antonescu a fost condamnat pentru crime împotriva umanității. Acest subsecretar de stat care, printre altele, a adus o contribuție enormă pentru România, după cum vedeți a fost condamnat pe nedrept în 1946, și istoria până la urmă va demonstra acest lucru. Mi se pare nedrept astăzi ca noi să ne asumăm rolul acelui tribunal sovietic și să-l condamnăm încă o dată pe Mircea Vulcănescu, un reper de martirism, om care a murit în închisorile comuniste, acuzat de un tribunal sub ocupație, românesc, dar o Românie sub ocupație sovietică."Consilier Gâf Deac Ioan (PPU)

"Nu știu câți dintre dumneavoastră cunoașteți câte ceva din personalitatea lui Mircea Vulcănescu, un om de cultură imensă, um om de cultură care la vremea lui a fost deopotrivă apreciat de către cei care puseseră cizma în țara noastră, cât și dintre cei care făceau opoziție comunismului. A fost un mare om de cultură, un mare om de știință, dintr-o familie deosebită, care a adus mari beneficii țării. Cred că a fost singurul care a putut să aducă înapoi, prin negocieri directe cu Reich-ul german, opt vagoane de aur care fuseseră confiscate ca pradă de război României, a fost un trăitor creștin, un român care a murit pentru principiile sale în pușcărie, după mulți ani de temniță grea. Este un om care își merită toată aprecierea noastră, ca români. Ȋmi pare rău să văd că, cu atâta ușurință, noi lăsăm ca numele unor oameni atât de importanți pentru istoria noastră să fie șterse, și eu, personal, nu pot să nu vă atrag atenția asupra faptului că este de datoria noastră să ne asumăm istoria, așa cum a fost ea. Pe de o parte, pe de altă parte, nu sunt de acord cu amestecul niciunei organizații în viața consiliilor locale, în viața politică a acestei țări și, totodată, militez pentru o egală măsură în ceea ce privește demersuri de genul acesta. Deci, dacă se dorește ca numele lui Mircea Vulcănescu să fie șters din istoria și din conștiința noastră, este un lucru grav. Dacă se dorește o înlocuire cu numele unui om care are meritele sale, propun ca de acolo, de unde vine această inițiativă, să existe, de exemplu la Tel Aviv, undeva, un liceu unde sunt foarte mulți români cu numele lui Mircea Vulcănescu, pentru o dreaptă și cinstită reprezentare. Da? Cred că ne-am adunat aici să facem administrație publică locală, nu politică în folosul ONG-urilor sau al altor asociații." Andrușceac Antonio (USR)

"Am luat act de expunerea de motive, de expunerea colegilor mei dar, ca absolvent de istorie, vreau să vă spun că am învățat să-mi iubesc țara și înaintașii mei. Nu spun că Traian Popovici sau Mircea Vulcănescu au fost unul mai bun ca celălalt. Amândoi au făcut fapte în favoarea umanități. Amândoi merită remarcați, dar nu văd sensul de a schimba un om bun cu un alt om bun, când avem atâtea clăditi insipide în București. Mi se pare doar o încercare de ștergere din mentalul colectiv, mental colectiv foarte puternic în România, care niciodată nu va fi dat la o parte, indiferent ce forțe oculte ar încerca. De aceea, aș propune ca acest vot să fie la vedere, astfel încât să rămână înregistrat pentru urmașii noștri." consilier Ceacâr Ioan Sorin (USR)

"Președintele de ședință, dl consilier Negrilă Vasile: Da. Cu 15 voturi pentru, 2 abțineri și 5 împotrivă, acest proiect a trecut. Mulțumesc.”

"În acest context, mai mulți Consilieri locali au depus o plângere prealabilă prin care solicită abrogarea Hotărârii iar un grup de academicieni și-au exprimat intenția de a participa la ședința Consiliului Local la care s-ar putea lua în discuție plângerea Consilierilor. Reamintim că două petiții (și aici) online au strâns până acum circa 3.000 de semnături, la care se adaugă apelul academicianului Nicolae Breban, cu alte sute de semnături de academicieni, profesori, istorici, scriitori, regizori, actori, artiști, jurnaliști. Strada și statuia lui Mircea Vulcănescu din București au fost salvate momentan de furia anti-românească a reprezentanților Institutului „Elie Wiesel”, care au trimis adrese false Ministerului de Interne, prin care solicitau abuziv, fără o bază reală, demolări de statui și schimbări de denumiri a numeroase străzi și grupuri școlare din întreaga țară ce poartă numele unor mari români." http://www.activenews.ro/stiri-locale/Consilieri-locali-de-la-Sectorul-4-le-cer-iertare-public-fiicelor-lui-Mircea-Vulcanescu-si-promit-ca-se-vor-bate-pentru-Liceu-144624

De ce ma intereseaza aceste lucruri? Lasand la o parte istoria noastra, aceste gesturi imi spun directia spre care ne carmesc niste unii, si, mai ales, cine ar fi acei unii. Vad botul de lup de sub suba de oaie.
sergiu: http://ioncoja.ro/noam-chomsky-si-alti-mari-evrei-despre-elie-wiesel-un-impostor-ingrozitor-a-terrible-fraud/ "Dar nimeni nu vorbește mai bine despre Elie Wiesel decât Norman Finkelstein, autorul cărţii The Holocaust Industry: Reflections on the Explotation of Jewish Suffering (Verso, 2000). El însuşi evreu, fiul unor evrei polonezi deportaţi în lagăre de concentrare naziste, supravieţuitori ai holocaustului, Norman Finkelstein cunoaşte toate aspectele problemei din sursă directă. A scris această carte ca protest la comercializarea nesăţioasă a religiei holocaustului, al cărui principal mare sacerdot este tocmai Elie Wiesel. Căci holocaustul evreiesc nu mai este relatarea a ceea ce s-a întâmplat sau s-ar fi întâmplat cândva şi undeva, în timp şi spaţiu, ci este o religie, o dogmă, care serveşte unor scopuri economice şi teritoriale bine definite, zice Finkelstein. El povesteşte cum părinţii lui vedeau cu amărăciune cum evrei care au suferit alături de ei în lagărele de concentrare şi-au pierdut integritatea şi au început să participe la afacerea holocaustului, „croindu-şi credinţele pentru a acapara putere şi profituri“ (p. 7). „Campania pe care o duce astăzi afacerea holocaustului pentru a stoarce bani din Europa în numele unor «victime nevoiaşe ale holocaustului» a redus statura morală a martiriului lor la cea a unui cazinou de la Monte Carlo“, scrie Finkelstein (p. 8). Scriitorul israelian Boas Evron descrie „cunoaşterea holocaustului“ ca „o îndoctrinare oficială propagandistică, emiţătoare de lozinci şi creatoare a unei viziuni false despre lume, al cărei adevărat scop nu este înţelegerea celor petrecute în trecut, ci manipularea pre-zentului“
2017-07-13T18:40:10+03:00
http://www.activenews.ro/stiri-social/Coalitia-pentru-Familie-Nu-exista-democratie-doar-prin-implinirea-dictatului-ideologic-al-unei-minoritati.-O-posibila-modificare-a-institutiei-casatoriei-este-o-amenintare-la-adresa-fundamentelor-naturale-ale-societatii-144635 ”dictatul ideologic al unei minorități:Când este pusă în discuție o temă fundamentală, de o importanță covârșitoare, cu implicații profunde la nivelul societății, este normal să se exprime dorința de protejare a unui fundament al societății umane: familia bazată pe căsatoria dintre un bărbat și o femeie. Acest model este unul firesc, validat de evidența biologică și istoria umanității. El trebuie protejat.

Inițiativa nu este una împotriva a cuiva, ci una de protejare a unei instituții fundamentale. Suntem împotriva oricărei forme de violență a limbajului, fapt constatat din luările noastre de poziție oficiale. Din nefericire, în spațiul public, activiștii și reprezentanții asociațiilor pro-LGBT instigă la violență verbală, sunt inițiatorii unui fenomen de etichetare infamantă și al unui discurs al urii”, a spus președintele Coaliție pentru Familie."
sergiu: ei, ce spuneti daca maltezii - zic si eu - nu au fost pusi sa voteze pro sau contra legii, ci doar li s-a "comunicat" ca de acum inainte sunt pentru LGTB http://www.activenews.ro/externe/Revolutie-homosexuala-in-tara-unde-catolicismul-este-religie-de-stat-iar-avortul-este-ilegal.-Parlamentul-a-adoptat-legea-ce-permite-casatoria-cuplurilor-de-acelasi-sex-si-adoptia-copiilor-de-catre-acestea-144646 "Parlamentul Maltei a votat aproape în unanimitate, o lege ce deschide calea căsătoriilor cuplurilor de același sex, la trei ani după crearea unei uniuni civile, transmite AFP. Este vorba, după cum remarcă agenția menționată, de o revoluție în această țară cu 430.000 de locuitori, unde catolicismul este religie de stat, divorțul nu a fost autorizat decât în 2011 și unde avortul rămâne ilegal. Cel mai mic stat al Uniunii Europene, Malta devine astfel cea de-a 25-a țară care va permite căsătoria cuplurilor homosexuale și a 15-a din Europa. " Pai, cu dosarul lor, maltezii nici nu ar fi discutat aceasta lege, daramite sa o aprobe. Dar e mai usar sa corupi 50 de parlamentari decat 400 mii de cetateni. Asta e si buba PSD-ului.
2017-07-13T12:44:53+03:00
sergiu: http://www.activenews.ro/stiri-social/Marcel-Iures-mesaj-pentru-sustinatorii-homosexualilor-Baza-societatii-e-familia-formata-dintre-un-barbat-si-o-femeie-pentru-ca-ei-fac-copii-si-asigura-mersul-inainte-al-lumii-VIDEO-144474 si video-ul. Superb. "se apropie camera de un cowboy, un pic mai în vârstă decât mine, cu niște ciocate, transpirat, pe o prispă... care zice: «Da, e ceva ce nu prea înțeleg. Până aici am priceput că toată lumea are drepturi, minorități de o mie de feluri, inclusiv doamna aceea care e un fost domn. Vă zic cazul meu, eu sunt alb, vedeți bine că sunt fumător, sunt catolic, bunicii mei au făcut o parte din America, sunt heterosexual, am 11 nepoți, îmi iubesc nevasta și muncesc de mă ia dracu’, de dimineața până noaptea. Ca să-nțeleg: e cazul să ne organizăm și noi? Spuneți-mi. Nu e nicio problemă. Ne organizăm!»".
2017-07-13T13:01:35+03:00
sergiu: http://www.activenews.ro/stiri-politic/Coruptia-ucide-sau-cum-ramane-Romania-dupa-vizita-lui-Donald-Trump-in-Polonia-144498 "În primul rând, este esențial de remarcat că Trump s-a dus în Polonia, în timp ce reprezentantul României a fost chemat la Casa Albă. Faptul că Trump a ales să meargă în Polonia este un gest de respect, un tribut și un mesaj simbolic pe care șeful SUA a ales să-l trimită către polonezi și întreaga lume. Sigur că primirea lui Iohannis la Casa Albă înseamnă ceva, dar ca să ne facem o imagine completă, trebuie să vedem că la 10 zile după președintele României, pe același scaun a stat președintele statului Panama, un protectorat economic american mai degrabă decât un stat. Și atunci, ca și la întâlnirea cu Iohannis, Donald Trump a început cu nemuritoarele cuvinte „Este o mare onoare...”. Da, nu ma intereseaza concluziile articolului (ii incarca tot pe bastinasi cu situatia pe vechiul pricipiu - abil strecurat, recunosc - ca daca gandeam/alegeam/votam altceva, traiam si noi in sanul lui Avraam), dar diferentele usandeze dintre Romania si Polonia merita lecturate.
2017-07-13T13:16:30+03:00
sergiu: http://www.activenews.ro/stiri-politic/Un-jurnalist-polonez-despre-cazul-sistemelor-Patriot-Romania-cumpara-un-sistem-mai-mic-si-mai-simplu-decat-Polonia.-Romania-RENUNTA-la-orice-compensatie-in-timp-ce-polonezii-se-bat-pentru-un-OFFSET-cat-mai-mare-144652 "„România nu cere nimic în plus decât sistemul Patriot în actuala sa configurație, așa cum iese de pe linia de producție de la Andover, lângă Boston. Nu dorește - precum Polonia - un radar super-modern omnidirecțional, un sistem de comandă centrată pe rețea și un alt tip, mai ieftin, de efector modern. Va accepta și radarul sectorial, rachetele anti-aeriene GEM-T, pe care Varșovia le-a refuzat. În schimb, Polonia dorește să construiască racheta SkyCeptor, împreună cu Raytheon și firma israeliană Rafael.Și asta în timp ce cererea Bucureștiului este semnificativ mai mică decât cea făcută de Varșovia, românii achiziționând patru până la opt plutoane (12-24 lansatoare), nu șaisprezece, așa cum se întâmplă în cazul solicitării polonezilor.”, nota atunci jurnalistul. Dar mai important, Marek Swierczynski scria atunci că România va renunța la acordul de compensare (offset), ceea ce partea poloneză nu a făcut, motiv pentru care comanda românilor va fi onorată mai repede, ceea ce s-a și întâmplat. Offsetul este un acord prin care importatorul dorește să compenseze faptul că plătește pentru un serviciu sau produs militar, prin faptul că pe lângă achiziție, va putea să-și dezvolte o altă nevoie economică: crearea de locuri de muncă în industria militară sau civilă, dezvoltarea de tehnologie proprie, etc. În schimb, Polonia va câștiga know-how, tehnologie și va crea noi locuri de muncă pentru industria de armament autohtonă, datorită construcției rachetei SkyCeptor în țară. „Și aceasta este cea mai importantă durere de cap care nu a fost inclusă în cererea românească. Acordul de compensare polonez, fără vreo intenție de a schimba acest lucru, impune ca peste 50% din valoarea contractului să provină din industria internă și acest lucru ar fi posibil numai dacă industria primește un transfer de tehnologie, începând cu rachetele și terminând cu radarele. Toate sunt incluse în prețul contractului și rămân în sfera de responsabilitate a furnizorului, Raytheon, garantat de guvernul SUA."
2017-07-13T13:19:00+03:00
sergiu: http://www.activenews.ro/stiri-politic/Roger-Stone-consilierul-lui-Donald-Trump-despre-romani-Serviciile-secrete-au-scapat-de-sub-control-Despre-Soros-Vrea-totalitarism-global-vrea-sa-dea-jos-Guvernul-si-sa-va-aduca-un-sistem-mult-mai-rau-decat-pe-vremea-lui-Ceausescu-144567 "Sintagma „Teoria conspirației” este un termen inventat de CIA în 1964 pentru a-i discredita pe toți cei care se îndoiesc de versiunea falsă a guvernului despre anumite evenimente. Nici nu ar trebui folosit cuvântul, te faci de râs. Probabil crezi că Bashar al-Assad și-a gazat poporul. Eu nu cred. De ce și-ar face de râs patronii ruși, fără de care nu poate exista și care i-au susținut afirmația că a predat toate armele chimice. Există dovezi copleșitoare că gazarea cetățenilor din Siria, a fost un false flag, o provocare, pentru a atrage SUA în conflict.[...]Dacă ai impresia că este rău comunismul, îți poti imagina o lume dominată de George Soroș? Poate că îți oferă o bursă, dar îți ia libertatea. Soroș folosește aceste Forumuri „Open Society” (numele fundației mamă înființată de Soroș - n.r.) pentru a răsturna guverne alese democratic. Vrea totalitarism global. Vrea să ia libertatea oamenilor și cred că e un infractor internațional." uite, dom'le, si hienele se mai musca intre ele.
2017-07-13T13:30:30+03:00
sergiu: si sa mai si radem http://www.activenews.ro/externe/Alianta-intre-Israel-si-Ungaria-TINTA-este-George-Soros.-Orban-a-impanzit-Budapesta-de-bannere-%E2%80%9ESa-nu-l-lasam-pe-Soros-sa-fie-cel-care-rade-la-urma-144587 "Prim-ministrul ungar Viktor Orban a sprijinit o campanie în care Soros era prezentat ca un inamic al statului. „Să nu-l lăsăm pe Soros să fie cel care râde la urmă" — acesta este textul întâlnit pe panouri alături de imaginea finanțatorului în vârstă de 86 de ani, o campanie despre care grupurile evreiești și alții afirmă că alimentează antisemitismul[...]Ambasadorul Israelului în Ungaria a emis un comunicat în care a denunțat campania, spunând că "evocă amintiri triste și, în același timp, propagă ura și teama", o referire aparentă la rolul Ungariei în deportarea a 500.000 de evrei în timpul Holocaustului. Dar la câteva ore după comentariile ambasadorului făcute în weekend, Ministerul de Externe al Israelului a publicat o "clarificare" în care afirmă că Soros este o țintă legitimă pentru critici. "În niciun caz comunicatul (ambasadorului) nu a fost destinat să delegitimizeze criticile la adresa lui George Soros, care subminează continuu guvernele alese în mod democratic ale Israelului", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Emmanuel Nahshon, adăugând că Soros finanțează organizații "care defăimează statul Israel și caută să îi nege dreptul la apărare". sa vezi si sa nu crezi: Izraelul nu il are la pipota pe mr. Soros.
2017-07-13T13:32:56+03:00
sergiu: si despre ce inseamna islamul practicat http://www.activenews.ro/externe/%E2%80%9EPolitistii-lui-Allah-au-ajuns-si-in-inima-Europei.-Aparatorii-legii-islamice-vaneaza-femeile-care-%E2%80%9Eau-ales-calea-gresita-144596 "Un videoclip al unui bărbat înarmat a început să circule în comunitatea cecenă în luna martie. „Aici, în Europa, anumite femei și bărbați ceceni, care arată ca femeile, fac lucruri de nedescris. Tu știi asta. Toată lumea știe”, spune bărbatul în mesajul filmat, conform agenției de știri în limba rusă din Letonia, Meduza. Femeile cecene care flirtează cu bărbați din alte grupuri etnice și se căsătoresc cu ei, femeile cecene care au ales calea greșită și acele [creaturi] care se numesc bărbați ceceni, vom avea grijă de ei și îi vom aranja pe toți”, amenință bărbatul. „După ce am jurat pe Coran, ieșim pe stradă. Aceasta este declarația noastră de intenție. Să nu spuneți că nu ați fost avertizați! Să nu spuneți că nu știați!”, continuă mesajul de amenințare. Agenția de știri Meduza a intervievat o femeie care a fost vizată după ce poliția relgioasă a filmat-o în timp ce mergea pe stradă alături de un bărbat care nu era cecen. Când banda de musulmani a apărut la ușa casei ei, femeia s-a ascuns, dar bărbatul alături de care fusese surprinsă a fost bătut cu bestialitate, pierzându-și aproape toți dinții. „De ce îi interesează pe alții viața mea privată? Nu-i cunosc și nici nu vreau. Nu sunt sora sau fiica lor. Viața mea privată nu e problema altora”, s-a plâns femeia.[...]În estul Londrei, în perioada 2013- 2014, zeci de tineri musulmani sunniți au patrulat pe străzi, identificându-se toți ca parte a „Proiectului Sharia”.
2017-07-13T13:35:19+03:00
sergiu: garda la tura: in scena intra Gucifer si ale sale mentiuni despre d-l Maior http://www.activenews.ro/stiri-politic/Hackerul-Guccifer-omul-care-i-a-spart-emailul-fostului-sef-al-SRI-George-Maior-primea-indicatii-si-sfaturi-de-la-diplomati-britanici-cu-ce-sa-faca-Elita-globala-ataca-in-primul-rand-Biserica-144598 "Lehel afirmă că George Maior, în calitate de șef al SRI, primea indicații și sfaturi de la diplomați britanici, în ceea ce privește probleme interne ale României, ca și pe chestiuni de securitate națională. „Diplomați britanici îi dădeau indicații, îi spuneau ce să facă, își dădeau cu părerea despre ce ar fi bine să facă, că e bine sau că nu e bine ca MRU să fie numit la SIE, ei spuneau că nu e bine”, a spus „Guccifer” la Antena 3. Fostul șef al SRI primise pe mailul personal „scheme de inteligence” pe care să le aplice în Libia după căderea lui Muammar Gaddafi, susține hackerul român. De asemenea, zice Lehel, se coagulase un grup format din oameni politici și jurnaliști în jurul lui George Maior. În ceea ce privește lucrurile la nivel internațional, Lehel spune că există o „elită globală”, care controlează din umbră liderii politici. „Elita globală atacă în primul rând Biserica, Catolică și Ortodoxă, atacă poporul israelian, îi atacă pe conservatorii americani”
2017-07-13T13:38:38+03:00
sergiu: http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Cine-sunt-cei-23-de-copii-care-au-murit-conform-datelor-oficiale-din-cauza-rujeolei.-Centrul-European-pentru-Prevenirea-si-Controlul-Bolilor-precizeaza-ca-decesele-au-aparut-%E2%80%9Ela-persoane-care-au-fost-imunocompromise-sau-au-avut-alte-co-morbiditati-142884 "Avem 46.543 de cazuri de infecții respiratorii acute. Erau 70.777 la începutul lunii, iar Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) recunoaște că acum „valorile mai scăzute sunt datorate în principal subraportărilor din această săptămână în contextul Sărbătorilor de Paște”. Avem 27 decese la cazurile confirmate de gripă, (1 la 0-1 an, 3 la 15-49 ani, 3 la 50-64 ani și 20 la ≥ 65 ani). „Toate la persoane nevaccinate antigripal, 93% dintre acestea având condiții medicale pre-existente”, informează CNSCBT. Ați auzit vreo autoritate publică îngrijorându-se că se moare de gripă în România? Sau pomenind de „condiții medicale pre-existente” în cazul deceselor asociate cu epidemia de rujeolă? Când vine vorba de pojar, autoritățile ne comunică, sec, doar numărul de decese. Nimic în plus. „Au fost înregistrate 22 decese, astfel: 6 în jud. Timiș, 5 în jud. Arad, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș Severin, 1 in jud. Călărași, 1 in jud. Satu Mare și 1 in București”, se arată în ultimul comunicat al CNSCBT. Ȋntr-un raport despre epidemia de rujeolă din România, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor precizează însă că până la 17 februarie a.c. fuseseră „raportate 16 decese, toate apărute la persoane care au fost imunocompromise sau au avut alte co-morbidități.[...] Autoritățile, prin vocea prezentatoarelor de știri de la tv, ne informează, de fiecare dată când mai apare câte un deces: „copilul era nevaccinat”. Dar nu adaugă niciodată „era nevaccinat, pentru că afecțiunile de care suferea nu-l calificau pentru vaccinare”. Și nici „era nevaccinat, pentru că în mediul rural sugarii nu sunt luați în evidențele medicilor de familie, așa cum ar trebui”. „Era nevaccinat, pentru că nu avea vâsta necesară, iar rujeola a luat-o din spital” sau „starea sănătății copilului s-a agravat, pentru că nu a fost consultat de vreun medic și nu a primit tratamentul necesar”. Sau „a fost consultat, dar diagnosticul n-a fost cel corect”. E mai ușor și mai folositor altora să strângem toate decesele sub aceeași cauză. ”
2017-07-13T13:59:08+03:00
sergiu: http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Cum-a-devenit-epidemia-de-rujeola-campanie-de-marketing-pentru-legea-vaccinarii-142800 "România nu este singura țară din Europa care se confruntă cu o epidemie de rujeolă, deși autoritățile fac eforturi disperate să ne convingă că suntem cei mai buboși de pe planetă. Ȋn acest moment, conform datelor oficiale publicate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), există focare de rujeolă și în Italia, Marea Britanie, Polonia, Belgia, Austria, Franța, Germania, șamd. La numărul de cazuri, noi nu doar că suntem în fruntea clasamentului, dar se pare că ne și străduim să rămânem acolo. Avem 4.881 de cazuri de rujeolă, anunță mass-media națională, citând datele furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Dar nimeni nu spune că autoritățile române n-au pus punct numărătorii de anul trecut, iar stastica e cumulată, 2016 + 2017, deși „analiza evoluției bolilor transmisibile aflate în supraveghere” se realizează anual.[...]Caracterizarea moleculară a virusului rujeolic care a circulat în România în perioada ianuarie 2016 - februarie 2017 a identificat trei linii diferite ale genotipului B3. Aceste linii nu au fost raportate din România înainte de 2016”, informează același raport al OMS. B3 este un genotip rujeolic identificat în Africa de Vest și Centrală. Genotipul B3, grupul 1, a fost izolat anterior din Camerun, Ghana și Nigeria și la est de Kenya și Tanzania. Recent, mai multe linii de genotip B3 au fost observate și în Germania, Danemarca, Spania, Marea Britanie și Elveția; după toate probabilitățile, acestea au fost importate din Africa sub-sahariană. [...]Conform datelor Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, doar 1.449 din totalul cazurilor de rujeolă înregistrate în România au fost confirmate prin analize de laborator."
2017-07-13T14:16:32+03:00
sergiu: asa cum nu vrem sa-i suparam pe evrei, mai nou nu ii suparam nici pe... germani (KlWI stie de ce): http://www.activenews.ro/stiri-politic/Niciun-oficial-al-statului-roman-nu-a-fost-la-Marasti-la-100-de-ani-de-la-prima-mare-victorie-din-istoria-Armatei-Romane-moderne-144614 O armata nepregatita bate armata germana? Nasol. Ma simt ca-n comunism, cand bataliile de pe frontul de est erau de porc - ca acolo nu mureau romani, ci tradatorii Noii Patrii. Acum ii inlocuim pe comunistii estici cu birocratii bruxelezi vestici - si ne stergem cu buretele partea de istorie care nu convine arendasului, reprezentat local de omul de incredere Culaie W. Iohanescu.
2017-07-13T14:22:41+03:00
sergiu: http://www.activenews.ro/cultura-istorie/S-a-lansat-o-carte-de-neratat-despre-campania-armatei-romane-de-cucerire-a-Odessei-Odessa-Gustul-amar-al-victoriei-de-Manuel-Stanescu-EXCLUSIV-143571 " Între 1990 și 2000, totul era pus sub umbra covârșitoare a personalității generalului și ulterior mareșalului Ion Antonescu. După 50 de ani în care numele său fusese asociat cu „trădarea” și cu „dezastrul țării”, figura fostului Conducător al statului a născut o admirație nedisimulată. Odată cu noul mileniu, atunci când majoritatea forțelor politice au decis accelerarea procesului de integrare în spațiul euro-atlantic, pe scenă a apărut brusc criminalul de război, omul responsabil pentru deportările și moartea a zeci, sute de mii de oameni în Basarabia și Transnistria. Astăzi, societatea românească basculează între ing și yang, între eroul care a vrut să reconstituie toate granițele țării și criminalul de război, responsabil pentru Holocaustul din est, în teritoriile aflate sub controlul administrației românești. Istoricii au renunțat, în mare măsură, să-și facă datoria, de teama unor etichete superficiale capabile să distrugă un prestigiu științific construit cu multă trudă. De aceea mă grăbesc să subliniez, cu riscul de a dezamăgi, că lucrarea de față NU are în vedere masacrele săvârșite după ce trupele române au ocupat orașul și nici nu-și propune să afle răspunsul la de altfel inutila întrebare: Antonescu, erou sau criminal? ci se dorește o analiză a asediului Odesei cu accent pe aspectele tactice și strategice, pe modul de conducere și purtare a luptelor, pe consecințele avute și pe impactul resimțit la nivelul opiniei publice din țară și în alte state europene. Demersul meu se sprijină pe convingerea (enunțată de istoricul Richard J. Evans) că este nepotrivit pentru o lucrare istorică să se răsfețe în luxul judecăților morale. Consider că a explica nu este sinonim cu a justifica, iar scopul acestei lucrări este înțelegerea, în sensul cognitiv; judecata aparține doar cititorului» ”, afirmă istoricul Manuel Stănescu în prefața cărții."
2017-07-13T14:25:54+03:00
http://www.alternativaromaniei.com/index.php/stiriactualitati/2338-2017-07-08-01-32-00 "Pe 15 Iunie, Congresul a votat cu 98-2, continuarea şi înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei, ceea ce în mod direct înseamnă lupta americanilor pentru suspendarea conductei petroliere Nord Stream 2, care va trebui să fie amplasată sub Marea Baltică şi care ar dubla capacitatea Gazprom de a livra petrol către UE.
Este o conducta a cărei finalizare costă aprox. 9,5 miliarde de dolari şi este finanţată de: UNIPER şi WINTERSHALL din Germania, OMV din Austria, ENGIE din Franţa şi SHELL care este anglo olandeză. Toate aceste companii uriaşe petroliere, operează în Rusia şi au semnat contracte cu Gazprom şi cu siguranţă vor extinde cooperarea economică cu Rusia.
Cu puţin timp în urmă, Ministru de Externe german şi Cancelarul austriac au emis un comunicat comun, în care au vrut să atragă atenţia Americii că orice intervenţie împotriva Rusiei, îi poate lasa în întuneric pe germani şi pe austrieci:”Furnizarea de energie către ţările UE este o problema a europenilor, NU a SUA, iar sancţiunile politice impuse nu trebuie să fie legate de interesele economice…” şi toate aceste aspecte pot “conduce la o evoluţie negativa a relaţiilor UE cu SUA…”
Practic, noile sancţiuni care sînt avute în vedere de SUA, împotriva Rusiei, îi anunţă pe europeni că trebuie să cumpere petrol şi gaz scump de la Americani pentru a avea “pace” în Europa, în loc să cumpere petrol şi gaz ieftine de la ruşi si sa aibă o relaţie constructiva şi de perspectiva cu Rusia."
sergiu: http://www.alternativaromaniei.com/index.php/stiriactualitati/2330-2017-06-30-03-35-44 " aceste măsuri sînt menite să ducă la un control mult mai mare al populaţiei vestice şi să creeze sume enorme în buzunarele electronice ale mizeriilor corporatiste, politice şi din bănci. Mai mult, aceste mizerii nu ar da foc banilor deţinuţi pînă acum în cash şi nu îi vor depune niciodată în bănci ci ei vor sta în paradisurile financiare şi de acolo vor face diferenţa dintre ei şi noi, care ne mulţumim să facem tranzacţii prin calculator, în timp ce ei vor livra sume mari în cash traficanţilor de droguri şi vor poză în incoruptibili în faţă unei populaţii sleite de puteri şi care va plăti drogurile consummate cu credit card, în sume mici, ce nu pot fi suspicioase, la nivel personal, pentru bănci. Eliminarea cash-ului face parte din distrugerea personalităţii şi drepturilor noastre, iar decizia nu va fi luată în mod democratic, prin consultarea noastră în cadrul unui referendum, ci a unui grup de infractori, care doresc să îşi întărească puterea de control asupra noastră… "
2017-07-11T15:34:41+03:00
sergiu: http://www.alternativaromaniei.com/index.php/stiriactualitati/2332-2017-07-02-04-17-46 " Ni se pune în vedere de către BNR, că preţurile o vor lua razna şi ne întrebăm: De ce ele vor creşte cu procente astronomice, în timp ce RON ul încă stă la parităţi “rezonabile” faţă de euro? De ce cresc preţurile, în condiţiile în care Draghi de la BCE, se vaită că nu găseşte soluţiile pentru a crea inflaţie şi anunţă o inflaţie de sub 2% pe ansamblul economiilor UE? Cresc preţurile producatorilor si distribuitorilor de mărfuri? Ce mărfuri autonome se mai pot cumpără în România şi care este ponderea între mărfurile existenţiale cumpărate de români din afară economiei ţării noastre şi cele realizate în economia României? Cine dictează aceste preţuri şi creşterea lor alarmantă? Realizează producătorii din UE, produse în care sînt înmagazinate creşteri de costuri care se reflecta in prêt, de peste 15, 20, 25%, aşa cum se întîmplă pe piaţă românească, unde le desfac ei? Şi atunci de unde vin aceste creşteri? CREŞTERILE VIN DE LA POLITICĂ MONETARĂ FALIMENTARĂ ŞI SUBORDONATĂ INTERESELOR GRUPURILOR DE INVESTITORI STRĂINI, A BNR. Beţivul de Isărescu este nodul gordian al acestei avalanşe a preţurilor şi politica lui monetară, preluată de la Trilaterală, unde este membru marcant, pentru a chinui un popor şi a-l minţii în fel şi chip, simulînd o stabilitate monetară artificială, care în realitate este un dezechilibru creat chiar de el. [...]România se îndreaptă spre o direcţie economică terminatoare, dar comună actualei faze a capitalismului, în care clasa de mijloc, distrusă în totalitate, începe să se configureze din angajaţii publici, ai statului, că o ruşine de proporţii pentru o societate care se doreşte capitalistă, îngropînd sectorul privat mic şi mediu… Vom asista în România la o cădere de proporţii a finanţării departamentelor Educaţie, Sănătate, Asistenţă Socială şi o “subţiere” a fondurilor de pensii pînă la eliminarea lor… Cu o neruşinare demnă de lideri corupţi şi fără cunoştinţe de vreun fel, românii sînt mînjiţi cu informaţii favorabile, chiar de “mălai mare” Iohannis, legate de creşterea PIB-ului, fără să se spună conaţionalilor noştri care este formula PIB-ului şi fără să li se spună că el nu poate fi declarat în creştere, atîta timp cît unul dintre factorii lui, cheltuielile guvernamentale, sînt enorme, dar…pe datorie. Este că şi cum ai spune că ai creştere economică într-o gospodărie, în situaţia în care consumi pe credit carduri....iar rezultatul îl vedem cu ochiul liber...Prosteală cu creşterea PIB-ului, este una de care s-au cam săturat toate popoarele capitaliste ale lumii, dar încă arborată fără ruşine de “finanţişti” că Isărescu… PIB = CONSUMUL PRIVAT SAU CHELTUIELILE ÎN ECONOMIE + SUMA CHELTUIELILOR GUVERNULUI + SUMA TUTUROR INVESTIŢIILOR PE ÎNTREAGĂ ECONOMIE, INCLUZÎND MEDIUL DE AFACERI + (EXPORT – IMPORT). "
2017-07-11T15:43:43+03:00